We Care, We Share

LEO Club Ghent Cares & Shares

As LEO member, we care about our community, and are happy to share our good and goods.
We are mainly dedicated to care for home Sint-Jan Baptist in Ghent, beside this we are always ready to help  other organisations or charity events with great enthusiasm.

SINT-JAN BAPTIST BEGELEIDINGSTEHUIS

De organisatie behelst een Centrum voor Integrale Jeugd- en Gezinszorg.
Enerzijds is de werking van de voorziening gericht op minderjarige jongens en meisjes in een problematische opvoedingssituatie. Uit-huis-plaatsing is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een jongere en zijn gezin kan overkomen. Residentiële opname is terecht de laatste interventie om het hoofd te bieden aan zeer complexe pathologie. Of het nu om een vrijwillige of één gedwongen interventie, het maakt niet uit.
De belangrijkste doelstelling is : opvangen, begeleiden, pedagogisch ondersteunen en werken met de jongeren naar zelfstandigheid.
De voorziening is ook erkend als Centrum voor Integrale Gezinszorg voor Oost-Vlaanderen met als doel het organiseren van mobiele, ambulante of residentiële begeleiding en opvang van ouders en kinderen en van aanstaande ouders van wie het gezin functioneren dermate problematisch is dat gezinsdesintegratie dreigt.

Meer informatie:
www.begeleidingstehuis-sjb.be

Beside our Rally, we organise other fundraising projects:

Last year, we organised a design contest, the best designs were printed on mugs, and sold filled with yummy candy!

12744270_939617266147380_2360618771626907842_n

We share: our realisations

The past years, we were able to help home Sint-Jan Baptist with several new goods:

New study desks for all rooms

A little play house for the youngest

A trampoline to ensure hours of fun outside

New picnic tables for the sunny lunch times

And every year, we have a lot of fun sharing good times while bowling, going to the movies, visiting theme parks, enjoying delicious dinners, ice-skating, attending football games, …